«H Τοπική Παραγωγή και Γαστρονομία στο Επίκεντρο» – Εκδήλωση του Δ. Λαρισαίων στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Τα Νεα της Περιφερειας


Ξεκίνησε σήμερα και συνεχίζεται αύριο Πέμπτη στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST η εκδήλωση με θέμα «H Τοπική Παραγωγή και Γαστρονομία στο Επίκεντρο», την οποία διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου URBACT III FOOD CORRIDORS.

Το έργο Food Corridors αποσκοπεί στη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων που έχει στόχο την ενίσχυση της διασύνδεσης μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών, μέσω της προώθησης νωπών, τοπικών και υγιεινών τροφίμων και της τόνωσης των μικρών αλυσίδων παραγωγής και κατανάλωσης. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δημιουργία ενός περιβάλλοντος παραγωγής και κατανάλωσης που θα βασίζεται στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης θα διεξαχθούν ανοιχτά εργαστήρια και δραστηριότητες για τα τοπικά προϊόντα, οι οποίες θα συνδυάζουν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της γαστρονομίας με την τεχνολογία και τις σύγχρονες στρατηγικές ανάπτυξης.

Μη χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μία σειρά παρουσιάσεων και δράσεων με σκοπό την προώθηση του τοπικού γαστρονομικού πολιτισμού, τη σημασία του για τη βιώσιμη διαχείριση των τοπικών πόρων, τη σύνδεσή του με τις νέες τεχνολογίες και τις ποικίλες δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει σε οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα δράσεων απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση διαφορετικών ομάδων απέναντι σε ζητήματα βιώσιμης γαστρονομίας και ανάπτυξης.

Πρόγραμμα…



Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr