Τα έμβρυα στη μήτρα βρίσκουν αποκρουστική τη γεύση της σαλάτας λάχανο που τρώει η μαμά

Νεα


Τα μωρά στη μήτρα είναι μεγάλοι θαυμαστές των καρότων, αλλά όχι τόσο των φυλλωδών πράσινων λαχανικών – και το δείχνουν στα πρόσωπά τους, ανέφεραν οι επιστήμονες σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Durham στη βορειοανατολική Αγγλία δήλωσαν ότι τα ευρήματα ήταν η πρώτη άμεση απόδειξη ότι τα μωρά αντιδρούν διαφορετικά σε διάφορες μυρωδιές και γεύσεις πριν γεννηθούν.

Μια ομάδα επιστημόνων μελέτησε 4D υπερήχους σαρώσεις 100 εγκύων γυναικών και ανακάλυψε ότι τα μωρά που εκτέθηκαν σε γεύσεις καρότων έδειξαν απαντήσεις «γέλιου-προσώπου». Αντίθετα εκείνα που εκτέθηκαν σε γεύσεις όπως του λάχανου έδειξαν περισσότερες φατσούλες κλαψιάρικες «cry-face».

Ο επικεφαλής μεταπτυχιακός ερευνητής Beyza Ustun δήλωσε: “Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά μπορούν να δοκιμάσουν και να μυρίζουν στη μήτρα, αλλά βασίζονται σε αποτελέσματα μετά τη γέννηση, ενώ η μελέτη μας είναι η πρώτη που βλέπει αυτές τις αντιδράσεις πριν από τη γέννηση.

Οι άνθρωποι βιώνουν τη γεύση μέσω ενός συνδυασμού γεύσης και οσμής.

Στα έμβρυα, πιστεύεται ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέσω της εισπνοής και της κατάποσης του αμνιακού υγρού στη μήτρα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science, περιελάμβανε επιστήμονες από το Εργαστήριο Έρευνας Εμβρύων και Νεογνών του Ντάραμ (Durham’s Fetal and Neonatal Research Lab and Aston University in Birmingham ) και το Πανεπιστήμιο Aston στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας.

Συμμετείχε επίσης μια ομάδα από το…



Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr