Με εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

Τα Νεα της Περιφερειας


Ολοκληρώθηκε σήμερα, με απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή παραγωγών, αλλά και επισκεπτών, το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Φάρμα Καραΐσκου, στην Πορταριά Πηλίου.

Τις δύο ημέρες του φεστιβάλ, που στόχο έχει την ανάδειξη της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, χιλιάδες επισκεπτών ξεναγήθηκαν στους χώρους της Φάρμας Καραϊσκου, είδαν τις εκθέσεις, γεύτηκαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, παρακολούθησαν σχετικές ομιλίες και να συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις, όπως πεζοπορίες και μουσικές εκδηλώσεις.


Κατά τη σημερινή, δεύτερη μέρα του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, το τσίπουρο βρέθηκε στο επίκεντρο. Ο Πολιτιστικός Φορέας της Μητρόπολης Δημητριάδος “Μαγνήτων Κιβωτός” επιμελήθηκε μια παρουσίαση για το τσίπουρο και τον πολιτισμό του, όπως αυτός αποτυπώθηκε στη συλλεκτική έκδοση – ημερολόγιο 2022 “Ο πολιτισμός του τσίπουρου στη Νέα Ιωνία και το Βόλο – Η συνεισφορά των Μικρασιατών της Νέας Ιωνίας”. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την ένταξη του στοιχείου “Τα τσιπουράδικα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας” στον Εθνικό Ευρετήριο για…



Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr